Горещи новини

Създадоха непробиваем от хакери процесор

-15:14-Razloginfo.com

Над 500 хакери се провалиха в опит да пробият защитата на процесора Morpheus (Морфей), разработен от изследователи на Университета в Мичиган. Специалистите определят Морфей като процесор, който не може да бъде хакнат, предава technews.bg.

Морфей беше представен за първи път преди няколко години. Сега американската агенция за перспективни военни разработки (DARPA) към Министерството на отбраната реши да тества процесора, като събра над 500 от най-добрите експерти по киберсигурност и им възложи задача да хакнат Морфей. Те обаче не успяха.

Непробиваемият процесор е проектиран така, че да променя ключови сегменти от своя код и данни десетки пъти в секунда, превръщайки всяка уязвимост в безполезна за хакерите.Опитът за хакване на Морфей беше част от програмата Finding Exploits to Thwart Tampering (FETT), организирана от DARPA, Министерството на отбраната на САЩ и платформата Synack. Участниците в експеримента трябваше също да опитат да хакнат подобни решения, разработени от Масачузетския технологичен институт, Университета в Кеймбридж, Lockheed Martin и нестопанския технически институт SRI International.

Само Морфей оцеля в изпитанията, отбелязва сайтът на Университета в Мичиган. Един от експертите по киберсигурност признава, че сегашният подход за отстраняване на бъгове в сигурността един по един е обречен. При Морфей, дори ако хакер открие уязвимост, информацията, необходима за нейното използване, изчезва в рамките на милисекунди.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!