Горещи новини

Създадоха две петиции – едната в подкрепа, другата за уволнението на учителката от Г. Драглище

-16:00-Razloginfo.com

Петиция в подкрепа на старши учител Райка Калоянова-Фаразова създадоха родителите на учениците от школото, в което преподава тя – ОУ ”Неофит Рилски”, село Горно Драглище.

Преподавателката стана известна в последните дни, след като излезе видео, в което се вижда как тя дърпа косата на своя ученичка и я обижда. Самата тя призна, че причината е, защото детето е щяло да счупи вратата на класната стая.

Голяма част от родителите на останалите деца подкрепят учителката и не желаят тя да изгуби работата си.

„През целия си професионален път г-жа Калоянова-Фаразова преподава знания, изгражда умения и навици и възпитава нашите деца в духа на обич, честност, трудолюбие, справедливост, съпричастност, доверие, уважение и респект към българското училище и неговите стопани- учители и ръководство. Нашите деца станаха свидетели как професионализмът, трудът и успехите са грубо поругани, смачкани, унизени с помощта на тридесетсекунден клип, изтекъл в социалните мрежи. И това убива вярата им в доброто!“, пишат в петицията родителите.Те упрекват ръководството, че не дават шанс на Райка Калоянова-Фаразова да се защити, като допълват, че битата ученичка е проблемно дете, с непристойно поведение.

„Момичето непрекъснато провокира с действия и нецензурни думи както учители, така и съученици. Слабите ѝ оценки и големият брой неизвинени отсъствия са показател както за нея, така и за родителката ѝ, която толкова артистично се представи в медийното пространство“, допълват те.

В същото време е създадена и петиция „За уволнението на агресивната учителка набила дете от с. Драглище“.

„Ние, долуподписаните български граждани, заявяваме своето категорично несъгласие Райка Калоянова – учител в ОУ „Неофит Рилски“ – Горно Драглище да продължи да упражнява учителската професия и да остане не наказана. Смятаме, че нейното поведение е силно опасно за възпитанието на децата, защото нарушава техните права. Педагог, който нарушава основните права на Закона за Закрила на детето и не съжалява никак за деянията си, даже ги омаловажава не е годен за педагогическата професия и е опасен даже.“, се казва в петицията.

И допълват: „Уважаеми, престъплението е престъпление независимо кога е извършено. И ние, българските граждани и данъкоплатци искаме безопасна среда за обучение на децата ни, където те няма да бъдат унижавани, репресирани чрез методи на възпитание, включващи физическо и психическо насилие. Искаме най-строгите мерки срещу учителки като г-жа Калоянова, за да не се толерират и омаловажават такива престъпления срещу личността на децата. „

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!