Горещи новини

Съдът постанови домашен арест за шофьора, прегазил 17-годишното момиче

| 17:41

Домашен арест постанови състав на Oкръжния съд в Благоевград на 29-годишния мъж, прегазил 17-годишното момиче.Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства, може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията, за които 29-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност.

Съдът намери още, че не съществува реална опасност от укриване, но е налице опасност от извършване на друго престъпление.

Съдебният състав прецени, че в конкретния случай опасността от извършване на престъпление е възможно да бъде преодоляна посредством втората по тежест мярка за процесуална принуда, а именно „домашен арест“, която по същия начин ограничава свободното придвижване на лицето и може да предотврати неговото противоправно поведение.

От друга страна, съдът съобрази, че данните за причините за смъртта на пострадалата на този етап от разследването не са еднопосочни –липсват данни защо пострадалата е била на пътното платно, имало ли е осъществено насилие спрямо нея, липсва аутопсия, не е изготвена съдебномедицинска експертиза.

Р. А. е привлечен към наказателна отговорност за това, че:

На 29.01.2022 г. ,за времето от 20:22 часа до 20:27 часа, на път от с. Хвостяне в посока към с. Дъбница, обл. Благоевград при управление на МПС – лек автомобил, е нарушил правилата за движение, регламентирани в Закона за движение по пътищата: не е контролирал непрекъснато управляваното от него МПС , не е направил всичко възможно, за да намали скоростта и да спре превозното средство, когато е възникнала опасност за движението – намираща се на пътя пешеходка и по непредпазливост причинил смъртта на 17-годишно момиче, като след деянието избягал от местопроизшествието.

На 30.01.2022 г., около 00:30 часа, на път III-1972 км 2.8 с. Блатска посока с. Хвостяне е управлявал моторно превозно средство — лек автомобил, след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, като деянието е извършено при условията на повторност, след като е осъждан за друго такова престъпление – определение за одобряване на споразумение № 2922/10.09.2019 г., постановено по НОХД № 412/2019 г. по описа на Районен съд — гр. Гоце Делчев, влязло в сила на 10.09.2019 г., с което за престъпление по чл. 3436 ал. 3 пр. 1 от НК му е наложено наказание „Лишаване от свобода за срок от 3 /три/ месеца, чието изтърпяване на основание чл. 66 от НК е отложено за срок от 3 /три/ години, „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 3 /три/ месеца и глоба в размер на 250 лева.

Определението на Окръжния съд може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Апелативен съд – София.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!