Горещи новини

Съдът отхвърли всички доводи на кмета на Разлог срещу решението на ОИК и го потвърди

| 9:06

Административен съд – Благоевград потвърди решението на ОИК за предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета на Разлог Красимир Герчев и отхвърли жалбата му.Кр. Герчев атакува решението на ОИК – Разлог като нищожно и незаконосъобразно, като в жалбата бяха изтъкнати различни доводи – за незаконен състав на избирателната комисия, липса на кворум, мнозинство от 2/3 и др. , пише struma.com

Според жалбата му има основание да се смята, че решението е взето като повечето представители в ОИК са били от една партия. Съдът обаче отхвърли всички доводи за незаконосъобразност на решението на ОИК и го потвърди.

Решението може да се обжалва пред ВАС.

Междувременно Красимир Герчев внесе нова жалба във ВАС, в която иска да бъде отменено влязлото в сила решение на ВАС, с което бе потвърден акт на КПКОНПИ за конфликт на интереси, която жалба е уважена и първото заседание е насрочено за месец юни.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!