Горещи новини

Съдът в Благоевград изяснява вменяема ли е майката, убила двете си деца в Сандански

| 16:05

Окръжният съд в Благоевград заседава днес по делото срещу Кристина Дунчева – майката, обвинена за убийството на двете си деца в Сандански.Повече от два часа продължи днешното заседание срещу Дунчева – обвинена за убийството на 5-годишния Васил и 3-годишната Ивон. Все още не е ясно – съдът ще продължи да изяснява и в следващите си заседания дали жеата е психическа здрава Година и половина след убийството на двете деца са назначени три експертизи.

Според първата, направена от психиатри веднага след убийството, Кристина Дунчева е невменяема и не е знаела какво извършва. Втората бе изготвена от независими психиатри в ловешката болница, които бориха първата експертиза. Предстои трета експертиза да бъде готова есента.

В съдебната зала днес бяха разпитани двамата психиатри, направили първата експертиза. Двамата потвърдиха думите си пред съда.

„Тепърва е назначена нова, петорна експертиза, която тепърва ще бъде изготвена от други независими експерти. Ще бъде готова вероятно септември. Въз основа на нейното становище ще бъде преценено дали да се назначават допълнителни експертизи. В момента съдът постанови привеждане в специализираната психиатрична болница в Ловеч за лечение, тъй като тя е диагностицирана с психично заболяване“, каза Павлин Коюмджиев – адвокат.

В съдебната зала днес Кристина Дунчева влезе във видимо влошено състояние, като не успя да разпознае родителите си, които бяха дошли пред съда по време на делото.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!