Горещи новини

Съвети от полицията: Какво да правим при инцидент на автомагистрала

Какво трябва да направим при възникнал инцидент на автомагистралата. Съветите са публикувани от СДВР Столична полиция във „Фейсбук“ страницата им. Първо всички трябва да запазят спокойствие и да направят следните неща:

– При катастрофа или пожар в тунел, първото нещо, което трябва да направите е да загасите двигателят, да включите аварийните светлини и да подадете сигнал-натискайки бутон от SOS станциите които са разположени през 150 метра в тунела (има ги в ремонтираните тунели). До бутона има и телефон за връзка с дежурен диспечер, който ще локализира точното място и ще подаде сигнал към тел. 112.

– Без паника хората се евакуират.

– По същият начин действаме при катастрофа и на магистралата. Водачът постепенно намалява скоростта, като задейства аварийните светлини, за да може водачите на моторните превозни средства, които се движат зад Вас да имат време отреагиране.

– Задължително аварийната лента трябва да остане свободна, за да може полиция, пожарна и линейки да стигнат бързо и безпрепятствено до мястото на инцидента и да окажат нужната помощ.

– подайте незабавно сигнал към тел. 112

– при първа възможност напуснете моторното превозно средство на безопасно разстояние (по възможност зад мантинелите);

– Не обръщайте посоката на движение на пътя, ако това не Ви е било разпоредено от органите на реда, тъй като биха могли да възникнат нови сериозни инциденти.

Последвайте ни:
Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!