Горещи новини

Съвети от МВР през почивните и празнични дни

| 11:58

Униформените са на пост по време на предстоящите празници и поредицата от почивни дни. В празничните дни се създават условия за понижена бдителност у хората, от което се възползват недобронамерени лица за извършване на джебчийски кражби и други криминални деяния. При носенето на ценни вещи и пари, които биха могли да бъдат обект на посегателство е необходимо да се проявява бдителност и внимание. Не трябва да се оставят незаключени и без надзор за продължителен период от време жилища.От полицейските служители ще има засилен контрол, целящ недопускане на инциденти, свързани с нарушаване на обществения ред на местата и в обектите, където ще има съсредоточаване на множество хора. Ще се следи за стриктното спазване на изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия при транспортирането, законната употреба и съхранението им. Проверки ще се осъществяват и за разпространение и продажба на акцизни стоки без бандерол и заплатен акциз. Ще се реализират и съвместни проверки със служители от Българската агенция по безопасност на по отношение на качеството и произхода на храните от животински произход.

Тъй като по традиция на предстоящите празници на трапезата присъства агнешкото месо, препоръчваме на стопаните да бъдат предпазливи при установяване на контакти с търговци, които посещават дворовете им под предлог, че изкупуват животни. Често пъти крадците представяйки се за купувачи, предварително оглеждат стопанствата, които по-късно обират. Не оставяйте непознати лица сами в имота под никакъв предлог. Имайте предвид, че молбата да ги придружите до тоалетна, да им донесете чаша вода, да им развалите пари, да им покажете животните, са най-честите способи, които крадците използват, за да отклонят вниманието ви и да останат сами в помещението, в което държите парите си.

Създадена е организация за полицейска охрана на храмовете по време на църковните служби, свързани с християнския празник Великден.

Ако станете жертва на престъпление, уведомете незабавно полицията чрез тел.112.

Засилен ще бъде и контролът на движението по пътищата по време на Великденските празници

От полицейските служители ще се предприеме засилен контрол по главен път Е – 79 в посока Благоевград – ГКПП Кулата и път ІІ- 19 в отсечката пътен възел – Симитли – Банско – Г. Делчев. Полицейски патрули ще бъдат разположени на входно-изходните артерии, както следва : На ПП-1 Е-79 КПП Бело поле, пътен възел Симитли, гр. Кресна, гр. Сандански, на път ІІ-19 с. Градево, бенз. Шел Разлог, вх. гр. Банско и вх. гр. Г. Делчев. Автопатрулите ще имат за цел подпомагане и регулиране на движението при задръствания, както и осъществяване на демонстративен и превантивен контрол към участниците в движението. Ще се активизира контрола по спазване на скоростния режим с мобилните системи от оборудвани с тях автомобили на “Пътна полиция”. Ще бъде въведена временна организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа на МПС-та предназначени за превоз на товари с техническа допустима максимална маса над 12т. , вкл. състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, във първия предпразничен и последния почивен ден.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!