Горещи новини

СУ ,,Св. Св. Кирил и Методий“ в Белица имаше гости от БЧК – Благоевград

-9:13-Razloginfo.com

На 30.11.2021 г. СУ ,,Св. Св. Кирил и Методий’’ имаше гости от БЧК Благоевград – Симеон Йорданов, Мария Манзурова и Александър Миленков. Заедно с координаторите на групата на Младежкия Български Червен Кръст на училището – Сали Чирпанска и Ава Ходжова, както и в присъствието на останалите участници на групата, беше изпълнена една благотворителна инициатива, посветена на деца в неравностойно положение, възпитаници на училището.На децата им бяха дарени пакети с хранителни продукти и коледни подаръци, изцяло осигурени и доставени от екипа на БЧК Благоевград. Освен инициативата бяха проведени и две мини обучения на тема:

Разясняване на същността на Червения кръст и неговата история и идея:

Основни елементи за оказване на първа долекарска помощ. Страхотни познания, изключително интересни факти и полезни съвети бяха предоставени на ученици от 7, 10 и 12 клас.

Искрени благодарности от екипа на училището и групата в Белица за съдействието и проведените лекции към БЧК Благоевград! А ние продължаваме напред с нови идеи в съзнанието, които ще се осъществяват! Доброто побеждава! Да помогнеш на човек в нужда е едно прекрасно дело! И е хубаво всички ние, които имаме възможност, да го правим все по-често! Без да очакваме нещо в замяна, какъвто е един от седемте принципа на Червения кръст. Без прекалена показност, не това е целта. Целта е да се разпространи доброто като ценност и добродетел, да се предава и възпитава у поколенията в бъдещето! Нека бъдем добри заедно в бъдеще и настояще!

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!