Горещи новини

Супер! Започна производството на бензин от мляко!

-15:31-Razloginfo.com

В САЩ изобретиха ново екологично биогориво. Интересното при него е, че то се прави от обикновено краве мляко и по-конкретно от своеобразен субпродукт на млякото. Това съобщава сайтът Automotive News .Необичайното биогориво е разработено от собственици на млечни ферми от американския щат Мичиган. Произвежда се от млечен пермеат – страничен продукт от филтрирането на млякото.

Пермеатът съдържа лактоза, както и витамини и минерали. В някои страни от него се правят напитки с ниско съдържание на алкохол, но пермеатът може да се дестилира в нисковъглероден етилов алкохол.

Този вид биоетанол може да се използва като гориво за бензинови двигатели с вътрешно горене. Подходящо е както за автомобили, така и за камиони, а изгорелите газове на такова гориво съдържат много малко вредни вещества.

Американски фермери подписаха споразумение с Canadian Dairy Distillery и съвместно ще построят голям завод за дестилация на млечен пермеат в биоетанол за автомобили. Предприятието ще може да произвежда 8.3 млн. литра гориво годишно.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!