Горещи новини

Студенти могат да кандидатстват по програмата „Работа и пътуване“ в САЩ

-13:56-Razloginfo.com

Български студенти вече могат да кандидатстват по лятната програма „Работа и пътуване“, която се финансира от Държавния департамент на Съединените щати. Американското посолство вече обяви началото на конкурса за стипендии, а срокът за кандидатстване е 1 декември.Посланическият фонд за стипендии по програмата „Работа и пътуване“ има за цел да насърчи разбирателството между младите хора в САЩ и тези от други страни. Стипендиите предоставят възможност на студенти с лидерски качества от определени държави да демонстрират желанието и интереса си към развитието на междукултурни умения, както и да придобият професионален опит.

През лятото на 2022 година стипендиантите на посланическия фонд ще заминат за Щатите за период максимум четири месеца по време на лятната си ваканция и ще работят сезонна работа. Стипендията покрива и разходите за тридневен семинар в Ню Йорк, който ще се проведе веднага след пристигането в САЩ. В конкурса по програмата „Работа и пътуване“ ще участват студенти от България, Армения, Азербайджан и Грузия.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!