Горещи новини

Страхотен Алберт Попов завърши 17-и в гигантския слалом в Пекин

| 11:12

Най-добрият ни скиор алпиец Алберт Попов постигна най-доброто си класиране на Олимпийски игри, след като завърши 17-и в днешния гигантски слалом на Игрите в Пекин. Предишното най-добро постижение на Алберт бе 28-о място в същата дисциплина от олимпийския му дебют в Пьончан преди четири години.



Българинът бе 27-и след първото спускане и направи страхотен втори манш, в който даде седмо време. Така той започна по отличен начин участието си на втората си Олимпиада, в която той тепърва предстои коронната му дисциплина слалом. В него той ще гони българският рекорд в алпийските ски на Олимпийски игри, който е шестото място на Петър Попангелов от слаломите в Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984.

Златото днес бе за доминаторът в гигантския слалом през този сезон в Световната купа Марко Одермат от Швейцария, който триумфира с общо време от 2:09.35 минути. Втори на 0.19 зад него се нареди словенецът Жан Кранец, който бе най-бърз във второто спускане и си спечели шест позиции спрямо първия. Бронзът остана за действащия световен шампион Матьо Февр, който завърши на 1.34 зад Одермат.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!