Горещи новини

Странен НЛО, с формата на поничка, заснет над Швейцария

-10:24-Razloginfo.com

Фотограф в Цюрих, Швейцария, забелязва странен светещ обект, докато четирима астронавти от SpaceX се връщат на Земята на хиляди километра от там.В нощта срещу понеделник, 8 ноември, фотограф в Цюрих, насочва камерата си към небето и прави няколко снимки на това, което той уместно описва като „НЛО – поничка“.

Съставен от няколко яркосини концентрични пръстена, летящият обект прилича колкото на космически кораб, толкова и на поничка.

Фотографът подозира, че всъщност е зърнал капсулата Endeavour на SpaceX, която трябваше да се върне на Земята същата нощ с четирима астронавти, които току-що са приключили 200-дневен престой на Международната космическа станция.

Британският таблоиден сайт The Daily Mail дори включи зловещите снимки в сборник от наблюденията на Endeavour на следващия ден.

Но има проблем с тази история: когато капсулата на Endeavour пристига малко след 22:30 ч. EDT тази нощ, тя каца в Мексиканския залив – на повече от 8000 километра от Цюрих.

Докато наблюдателите в Луизиана, Алабама и няколко други щата близо до Мексиканския залив са имали възможност да видят ясни изгледи на капсулата, почти невъзможно е някой в ​​Швейцария да е в състояние да види навлизането й в атмосферата, казва Марко Лангбрук, любител сателитен тракер и академичен изследовател в университета в Лайден, Холандия.

„Всяко преминаване [на Endeavour] над Швейцария преди кацането тази нощ би било напълно в сянката на Земята, т.е. тя не би била осветена от слънцето и следователно няма как да се вижда“, казва Лангбрук. „Самото навлизане става над Мексико и Мексиканския залив и не би се виждало от Швейцария. Изгарянето преди повторното влизане, става над Индийския океан, така че също не може да се вижда от Швейцария.“

И така, ако НЛО – поничка не е било кораба SpaceX, тогава какво е било? Според Лангбрук неидентифицираният летящ обект над Швейцария може изобщо да не е летял; може да е бил изкривеният образ на далечна звезда.

„Напълно сигурен съм, че „НЛО – поничка“ на швейцарските изображения е образът на ярка звезда, която не е на фокус“, каза Лангбрук. — „Много прилича на нещо такова“.

Все пак, други изображения, които фотографът е заснел онази нощ, изглежда показват зигзагообразна пътека от светлина зад обекта – което предполага, че той наистина се движи.

Според Джонатан Макдауъл, астрофизик от Центъра за астрофизика Харвард-Смитсониън в Масачузетс, възможно е НЛО-поничка да е горната степен на ракета – тоест малката най-горна част на ракета, използвана за задвижване на кораб в орбита, хваната при повторно навлизане в атмосферата и изгаряне.

Въпреки това, без точна времева рамка за снимките, е трудно да се свържат мистериозните светлини с известните обекти, които са били в небето тази нощ, казва Макдауъл пред Live Science. (От Live Science са поискали точния час в който са направени изображенията, но фотографът не ги е предоставил.)

Звезда, ракета или нещо съвсем друго? Засега НЛО – поничка над Швейцария пази своите тайни и остава наистина неидентифициран летящ обект.

Източник: megavselena.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!