Горещи новини

Стотици слонове са загинали заради сушата в Кения

-19:46-Razloginfo.com

Природозащитниците в Кения засилват усилията си за защита на слоновете и увеличаване на популацията им. В огромната савана в кенийския национален парк „Амбосели” живеят стада слонове, които се хранят със зелената растителност в парка. Заради сушата обаче над 400 слона са загубили живота си, съобщават от Voice of America.Африка някога е била дом на 10 милиона слона. Но след десетилетия бракониерство на слонова кост и климатичните промени техният брой драстично намалява.

Чрез своята инициатива „Room to Roam“ американската благотворителна организация „Международен фонд за хуманно отношение към животните” се стреми да запази африканските слонове в континента. Активистите разказват, че споделят опит и знания в търсене на работещи решения.

Прирозозащитниците вярват, че Африка е благословен континент, а молбата, която отправят е дивите животни да бъдат опазени, предават от Voice of America.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!