Горещи новини

Стотици семейства плащат по 1700 лева сметка за ток

| 10:23

Стотици собственици на апартаменти в жилищен блок в столичния квартал „Гоце Делчев” плащат за промишлен ток от близо трийсет години. Семействата имат контролни електромери, с които уравняват общата консумация на киловати, а захранването на блока става от трафопост, който се намира в частен терен. Заради завишените цени и липсата на акт 16- абонатите плащат рекордни сметки за ток.За 40 квадрата плащам 800 лева сметка, заявява един от живущите.

Други казват, че се е стигало и до сметки от 1700 лева.

Трафопостът се намира на територията на законно придобит частен имот.

Този трафопост не се стопанисва от ЧЕЗ, а от нас. Частен трафопост, за който се грижим ние. Ако трябва да се правят поправки на трансформаторите, да се долива масло – ние правим всичко това, обясняват абонатите.

По думите им собственикът на имота, където се намира трафопоста, е техен съсед, който е получил пълномощно от синдиците на фирмата-строител, която е изпаднала в несъстоятелност. С това пълномощно е подадено заявление в ЧЕЗ, за да се предприеме нещо, твърдят още живущи. До този момент обаче нищо не е направено.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!