Горещи новини

Стотици протестираха в Белгия и Германия срещу Covid мерките

| 10:12

Стотици протестиращи срещу задължителното ваксиниране против Covid-19 се включиха в шествие и демонстрация в белгийската столица Брюксел. Протести имаше и в някои германски градове.Последните данни за разпространението на коронавирусната инфекция нареждат Белгия сред най-засегнатите европейски страни, като вече бе достигнат рекорд от 60 хиляди заразени за денонощие.

Новите случаи за ден са средно 28 хиляди, но според специалисти скоро може да достигнат 125 хиляди.

При 94 процента е установен вариантът Омикрон.

От 1 март валидността на ваксинационния сертификат ще бъде намалена от девет на пет месеца. Безсрочно остава действието му при прилагане на подсилваща доза ваксина.

Около 4 хиляди протестиращи срещу анти Covid мерките на германското правителство се събраха в Нюрнберг, като много от тях бяха без предпазни маски.

Те носеха плакати с надписи „Карл Лаутербах /министъра на здравеопазването/ е по-лош от короната“ и „Не съм опитно свинче за фармацевтичната индустрия“.

Канцлерът Олаф Шолц подкрепя задължителната ваксинация за всички на възраст над 18 години, но в управляващата коалиция има разногласия по въпроса.

На площад „Терезиен вийзе“ в Мюнхен се състоя демонстрация на Асоциацията за правата на децата в подкрепа на свободното решение за ваксиниране и за защитата на подрастващите по време на пандемия.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!