Горещи новини

Стотици изпълниха залата на читалището в Разлог по време на общественото обсъждане за цената на водата

-11:39-Razloginfo.com

Повече от час и половина продължи общественото обсъждане на финансовия анализ, за евентуално отделяне на ВиК-Разлог като самостоятелно дружество и определяне на цената, при случване на това събитие, който беше представен миналата седмица от Община Разлог. Залата, в която по традиция се провеждат заседанията на общинския съвет се оказа тясна и поради тази причина обсъждането се прехвърли в голямата зала на читалището в Разлог.

До кмета на Разлог бяха изготвилите финансовия анализ Тодор Дамянов и Ваня Илиева. Първият се опита да обоснове анализа и да обясни на съгражданите си високата цена на водата, която се налага в резултат от този анализ, но те бяха нетърпеливи и започнаха с въпросите.

Стотиците, събрали се в залата, изказаха своето възмущение от така формираната, в анализа, цена на водата, която има вероятност да стигне до 4.08ст. за кубик.

Жена на възраст показа на кмета, и присъстващите до него, парите, с които разполага, и го попита как да плати водата и другите си разходи с тях.

Много въпроси бяха зададени, сред които и защо вече две години не функционира изграденият водопровод за село Елешница. Отговорът беше, че се работи по въпроса, но не стана ясно кога той ще влезе в действие. Хората питаха защо този анализ не е възложен на независим консултант, както е обективирано в протокол от решение на ОС-Разлог от декември 2018г.

Като цяло при отговорите, на каквито и да било въпроси, липсваше необходимата конкретика, което е жалко. Жалко е, защото от това струи някаква незаинтересованост и надменност. А нали затова е обсъждането, за да се сблъскат разнопосочни мнения и да се стигне дори и до минимален консенсус. Но не би.
А иначе хората бяха много. И са достойни за уважение, че отделиха от времето си, за да притеснят своите управляващи с неудобните си въпроси. Показаха, че имат активна гражданска позиция. Те коментираха помежду си, след обсъждането, че лицата на хората срещу тях са били безизразни и стъписани. Изказаха увереност, че това трябва да е само началото в искането за преосмисляне цената на водата в Разлог и общината. Дори, ако е нужно да се стигне отново до протести.

Накрая стана ясно, че този анализ е отворен. Т.е. може да бъде изменян, допълван, както и други специалисти да изказват мнения. Така ще я караме, явно, до безкрай и резултатът ще е нулев.

Както казва флагманът на водните протести – Димитър Малков: „Белият хакер открадна финансовия анализ от общината и ще го върне поправен след седмица“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!