Горещи новини

Столичани се презапасяват с дърва. Страхуват се от газова криза и високи сметки

| 17:20

Жители на София започват да се подготвят за отоплителния сезон през зимните месеци. Жители на София започват да се подготвят за отоплителния сезон през зимните месеци. В центъра на София в близост до 127-о училище „Иван Денкоглу“ бяха стоварени няколко кубика нарязани дърва.В последните месеци цената на кубик дърва се е увеличила на близо 180 лв. Това обаче не спира хората да си закупуват дърва за зимния сезон. Това може да се дължи на редица фактори, но най-вече на факта, че цената на газа се увеличава с всеки изминал месец – за месец август „Булгаргаз“ обяви цена от 297,89лв за мегават час, както и повишаването на цената на тока.

Поради страх от газова криза и високи сметки за отопление през зимния сезон, някои българи се насочват към алтернатива, която доскоро не беше толкова популярна сред живеещите в големите градове, а именно отопление на дърва. Предстои да видим дали броят на хората, които ще се насочат към тази алтернатива ще нарасне и какви последици би имала тя за запазването на чистия въздух в страната.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!