Горещи новини

Стивън Спилбърг дари 1 млн. долара за хумнитарната криза в Украйна

| 15:49

Известният режисьор Стивън Спилбърг и съпругата му, актрисата Кейт Капшоу, дариха 1 милион долара на благотворителни организации, работещи по хуманитарната криза от войната в Украйна.Парите ще бъдат разделени между Полския Червен кръст, Полската хуманитарна акция, Световната централна кухня, Асоциацията за помощ на еврейските имигранти и Фонда за спешна помощ. Спилбърг и Капшоу ги даряват чрез своята фондация „Hearthland“, която стартира през 2020 г.

Много хора в бранша са дарили за подпомагане на организации в усилията им да помогнат на Украйна и нейните бежанци. WME отмени годишното си парти за „Оскар“ миналата седмица и вместо това ще внесе 1 милион долара за УНИЦЕФ. IATSE обяви дарение от 25 000 долара тази седмица, а Рийд Хейстингс от Netflix и Paramount Global също обявиха по 1 милион долара.

Според ВКБООН, Върховния комисариат на ООН за бежанците, повече от 3,2 милиона души вече са избягали от Украйна, много в съседни Полша и Молдова. ВКБООН изчислява, че повече от 4 милиона биха могли да избягат, „при влошаване на ситуацията“. Агенцията изчислява, че 12 милиона ще се нуждаят от хуманитарна помощ.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!