Горещи новини

Стела Янчовичина от Ски клуб „Банско“ е на крачка от квотата за участие в Зимната параолимпиада в Пекин

| 17:25
Стела Янчовичина от Ски клуб „Банско“ е на крачка от квотата за участие в Зимната параолимпиада в Пекин през м.март. Тя завоюва нови точки, с които се приближава до мечтата си да представи България на най-високия спортен форум за хора с увреждания. Стела участва в Световно първенство за параскиори, което се проведе от 10 до 23 януари в Лилехамер, Норвегия – олимпийската столица на игрите през 1994 г.България беше представена в алпийските дисциплини от скиорката от Банско. Тя участва в най-многобройната и конкурентна група на жени с увредени горни крайници. 18-годишната абитуриентка участва в два старта, като се класира на 14-то място в гигантския слалом, а слалома не успя да завърши.
Треньорките и от Ски клуб „Банско“ Милена Чакърова и Саша Бистрина, които я подготвят и за Параолимпиадата, са доволни от представянето на Стела, предвид дебюта и́ на състезания от подобен ранг, където нашето момиче е сред най-младите.
На Стела Янчовичина и́ предстои участие в още две международни състезания, резултатите от които ще определят квотата за Параолимпиадата. Очакваме добрите новини в средата на месец февруари.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!