Горещи новини

Старши посланик в СУ „Бр. Каназиреви“ Соня Крънчева участва в онлайн среща на тема „Изменението на климата през призмата на европейската история“

| 9:18

На 15.02.2022 г. старши посланик в Средно училище „Братя Петър и Иван Каназиреви“ Соня Крънчева участва в онлайн среща на групата на старшите посланици от всички държави-членки на Европейския съюз в E-twinning. Темата на онлайн събитието бе „Изменението на климата през призмата на европейската история“.Водещ на събитието бе Лоранс Брагар – музеен образователен експерт в Дома на европейската история.

Учителите, които взеха участие в срещата, бяха над 80 от различни европейски държави.

Целта на срещата бе да покаже как в епохата на изменение на климата може да се научи повече за европейската история.

Тази среща предостави възможност на учителите за учене и обмен на идеи, стъпвайки върху съдържанието на изложбите и обучителните ресурси в Дома на европейската история, като през призмата на историята на индустриалната революция от XIX век, времето на модерната консумация през 60-те години на XX век и демократизацията, се стига до съвременни промени, касаещи глобални проблеми – климат, правата на човека, отношения между хората – теми, изключително провокативни за съвременните ученици.

Водещата Лоранс Брагар представи различни интерактивни занимания и видеоматериали, с които да се провокира интереса на учениците по темите и даде различни насоки за практически занимания. В края на срещата учителите изразиха готовността да работят съвместно по проекти.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!