Горещи новини

Стартира записването за Софийския университет

| 13:49

Започва регистрацията за класиране на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2022/2023 година, съобщава пресцентърът на висшето училище.Процедурата по регистриране за класиране и подаване на документи за класиране е електронизирана и се извършва единствено на адреса: https://online.uni-sofia.bg с линк от главната страница на Университета – https://www.uni-sofia.bg.

Достъпът до електронния портал изисква задължителна начална регистрация чрез валидни лични данни и валиден адрес на електронната поща.

Кандидат-студентите се регистрират за класирането в срок от 8:30 часа на 13 юни до 17:00 часа на 1 юли 2022 г. Таксата за участие в класирането е 30,00 лева.

Документите за участие в класирането са:

1. Заявление за кандидатстване, попълнено в електронната система, като се изисква задължителна начална регистрация чрез валидни лични данни и валиден адрес на електронна поща (кандидат-студенти, участвали в конкурсни изпити не е необходимо да правят нова начална регистрация).
2. Сканирано копие на дипломата за завършено средно образование.
2.1. Завършилите небългарски училища представят сканирано копие на удостоверението за завършено средно образование, издадено от Министерството на образованието и науката (МОН) или от Регионалното управление на образованието по местоживеене, съдържащо преизчислените по шестобалната система оценки по отделните предмети.
3. Платена такса за участие в класирането.

За успешно завършена регистрация се счита такава, при която на кандидата е генериран входящ кандидатстудентски номер. Регистрацията се счита за валидна и се добива право за участие в класиране след одобрение на направения от кандидата запис с прикачени документи и получен входящ номер на регистрацията.

Подадените документи важат за кандидатстване едновременно за обучение със средства от държавния бюджет за издръжка на обучението и за обучение срещу заплащане, както и за редовна и задочна форма, ако са точно попълнени и кандидатът отговаря на необходимите условия за класиране.

Не се правят промени и допълнения във вече валидиран кандидатстудентски запис с получено одобрение на документите и генериран входящ номер.
Не се приемат документи, изпратени по пощата.

Първият етап на класирането се извършва на 5 юли 2022 г. Вторият етап на класиране се извършва на 12 юли 2022 г. Третият, окончателен, етап на класирането се извършва на 19 юли 2022 г.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!