Горещи новини

Стара Nokia 3310 се превърна в перфектния инструмент за кражба на автомобили

| 17:47

Преди около седмица ви разказахме за нова система за кражба на автомобили, която използва CAN връзка за отключване и запалване на автомобили. Тогава ви споменахме, че крадците използват специално устройство с изключително ниска цена, маскирано като Bluetooth колонка на JBL. Тези устройства се продават в „тъмната мрежа“ и за съжаление могат да бъдат купени от всеки.Поради това, че подобни колонки могат да бъдат срещнати постоянно, много от хората не обръщат внимание на тях и трудно могат да бъдат разпознати. Сега крадците, изглежда са открили нови начини за внедряване на тези устройства в по-малки по размери предмети. Последни данни сочат, че хакерите използват стари телефони Nokia 3310.

Според запознати, цените на подобни устройства започват от около 2500 евро и могат да достигнат до 18 хиляди евро в зависимост от функциите и възможностите на устройството. Често те се публикуват в интернет като устройства за отключване на кола или запалване на автомобили с изгубени ключове.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!