Горещи новини

Спряха български тир с пиратки край Рим, бил като подвижна бомба

-19:27-Razloginfo.com

Италианските власти спряха български тир, превозващ 3600 кг незаконно произведени пиратки и новогодишни фойерверки. Според римските медии камионът бил като пътуваща бомба по магистралата А1, в близост до Фиано Романо, провинция Рим.Пътната полиция контролирала камиона на един от северните входове на магистралата към столицата. На шофьора е написан акт за превозване на незаконен товар без разрешително, а книжката му била временно отнета. Камионът същo е спрян от движение.

Освен това пиротехниката не била опакована според нормите, не били посочени нито фирмата производител, нито какъвто и да било друг сертификат. Срещу българския шофьор е направено оплакване пред магистратурата за превозване на експлозивен материал.

Целият товар от пиратките бил конфискуван. Предстои те да бъдат поверени на специален склад под надзора на полицията в Рим, а след това унищожени.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!