Горещи новини

Спортният министър: Мачът с Унгария трябва да е с публика

-22:14-Razloginfo.com

Спортният министър Димитър  настоя да бъде отменено решението мачът между България и Унгария на 16 ноември да бъде игран при закрити врата.Както е известно, в понеделник от футболния съюз обявиха, че последното ни домакинство от квалификациите за Евро 2024 се мести от София в Пловдив и ще се играе без публика. Причината е готвеният протест от феновете, които са недоволни от 18-те години управление на настоящото ръководство на футболния съюз, оглавявано от Борислав Михайлов.

От БФС се оправдаха, че решението за промяната е било на УЕФА, но по-късно стана ясно, че предложението е дошло тъкмо от българска страна.

„Целият феномен футбол се крепи на неразривната връзка между клубове и фенове. Не знам с какъв акъл забраняваш на феновете да гледат националния отбор на живо. Настоявам хората да не бъдат ограничавани. Не може да бъдат затваряни стадионите.

Трибуните са направени за привържениците. Вместо да се чудим как да напълним стадионите, ние ги затваряме. Това е абсурдно и няма как да стане. Ние държим да се намери решение. Двете страни трябва да седнат и да разговарят. Когато има такива проблеми, най-вероятно управлението на БФС не е добро.

Ако вие сте добър управник, няма причина да се налагат такива мерки. Моята информация е, че унгарската държава не е доволна от това, че мачът ще се играе без публика. За мен това не е решение. Настояваме БФС да намери решение на този проблем“, каза Димитър Илиев пред БНТ.

Той също така заяви, че няма да стига до крайности, заради опасността от наказание от УЕФА и ФИФА за намеса на държавата във футбола. Вместо това Илиев реши да се изяви като медиатор и покани във вторник (14 ноември) от 15:00 ч. на среща в министерството представители на БФС и на клубовете, които бяха изключени заради подкрепата си към опозицията.

А иначе, въпреки забраната за присъствие на зрители, феновете от основните фенклубове в страната се готвят да протестират на 16 ноември пред ст. „Христо Ботев“ в Пловдив.

Стига мачът да се играе там, защото от компанията ПИМК, която довършва съоръжението, твърдят, че строителните работи по останалите две козирки заплашва сигурността за този мач и той не трябва да се проведе на този стадион. В понеделник ще бъде взето окончателно решение дали „Христо Ботев“ е в състояние да приеме евроквалификацията.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!