Горещи новини

Спира продажбата на „Кока Кола“ и „Пепси“ в Русия

| 9:13

Компаниите „Кока Кола“ и „Пепси“ обявиха, че спират да продават напитките си в Русия. Така те станаха поредните знакови западни компании, ограничили дейността си в региона заради нахлуването на Москва в Украйна.Американският гигант в сферата на бизнеса с кафе „Старбъкс“ също спира дейността си в Русия. Това включва преустановяване на вноса на всякакви продукти на компанията и временно спиране на работата на кафенетата от веригата ѝ там, които са общо около 130 в цялата страна. Те обявиха, че ще се погрижат за близо 2000 души в Русия, чието препитание зависи от компанията.

„Макдоналдс“ също обяви, че временно затваря всичките си 847 заведения за хранене в Русия. Автомобилните производители „Ферари“ и „Ламборгини“ също заявиха, че няма да произвеждат автомобили за руския пазар до второ нареждане.

Най-голямата швейцарска марка часовници, „Ролекс“ също спира износа си за Русия. Те са сред множеството търговци на луксозни стоки, които се оттеглят от страната през последните дни.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!