Горещи новини

Спешни медици спасиха удавено дете без никакви жизнени показатели

-9:18-Razloginfo.com

Спешни медици спасиха по чудо живота на удавено дете. Историята е от новозагорското село Кортен от неделя по обяд.Малката Айча заедно с други деца играели край напоителния канал без родителски надзор. Детето влиза във водата и започва да се дави.

Получихме сигнал за детето и веднага тръгнахме към Кортен. Заварихме детето извадено от водата без никакви жизнени показатели – с трайно разширени зеници, без сърдечна дейност. По данни на близките е преседяло около 20 минути най-малко във водата, каза д-р Димитър Димитров от Спешна помощ.

По думите му стабилизирането на детето е отнело около 40 минути, като първо са възстановили сърдечна дейност. След това момиченцето е било интубирано и транспортирано до реанимацията в Сливен.

Давенето в студена вода предпазва мозъка и детето има шанс за по-нататъшно възстановяване, но все пак е рядкост толкова бързо да се подобри, обяснява д-р Димитров.

В момента момиченцето е добре, екстубирано е, със спонтанно дишане.

Много е важно, че полицаите, които бяха стигнали преди нас, вече бяха започнали сърдечен масаж, казва д-р Димитров.

Той и шофьорът на линейката са щастливи, че са успели да спасят един детски живот.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!