Горещи новини

Спешният център в Бобошево затвори. Единственият фелдшер в екипа е с Covid-19

| 11:06

Спешният център в Бобошево е затворен, след като единственият фелдшер в екипа се разболя от Covid-19, а медицинската сестра и шофьорът на линейката са под карантина като контактни. Бобошево и 10-те съставни села на общината се обслужват от Спешния център в Дупница.Фелдшерът Йордан Евтимов, който е на пенсионна възраст, е с Covid-19 от началото на седмицата, затова Спешният център в Бобошево, който е с работно време от 8 до 16 часа е затворен. Спешните случаи се поемат от екипите на Спешния център в Дупница.

В Бобошево има и лични лекари, които са на разположение по всяко време и общината не е без здравно обслужване, каза главният лекар на Спешното в Кюстендил д-р Албена Рапатинска:

„От понеделник пак си функционира центърът, връщат се. Изтече им почти карантината.

Д-р Рапатинска отбеляза, че въпреки пандемията няма много заболели колеги и екипите поемат графика и денонощните дежурства, не е имало случай за необслужен пациент.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!