Горещи новини

Спасиха бебе, транспортирано с купена от капачки неонатална линейка

| 12:18

Недоносено бебе бе успешно транспортирано до пловдивска болница. Мъничето се родило рано тази сутрин с респираторен дистрес синдром – тежко животозастрашаващо състояние, характеризиращо се с висока смъртност  – до 58%, въпреки въвеждането на някои нови терапевтични подходи. Лекарите в Кърджали успявар да го стабилизират, но мъничето има нужда от специализирана спешна помощ в Неонатология в университетска болница, съобщават от Капачки за бъдеще.„От Кърджали веднага се свързват с колегите в Пловдив и почти веднага след това от там тръгва детската линейка на Капачки за бъдеще с неонатолог и парамедик на борда.

Час и нещо по-късно линейката вече е в Кърджали, взела е бебенцето и пътува обратно към Пловдив. През цялото време поддържах връзка с екипа на линейката. Още в началото получих съобщение:

„В момента всичката налична апаратура в линейката е включена и работи за живота на бебенцето!“

Транспортирането е благополучно, бебенцето стига до Неонатологията в Св. Георги в Пловдив и получава специализирани грижи от чудесните лекари там“, споделят още от кампанията, в която ежедневно се включват стотици дарители.

Закупената благодарение на „Капачки за бъдеще“ неонатална линейка вече е спасила бебета не само в Пловдив, но и в Смолян, Карлово, Асеновград, Хасково и още места от цяла централна Южна България.
Към момента са събрани средства и за втора детска линейка, а кампаниите занапред ще работят за трета.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!