Горещи новини

Спасители помогнаха на пострадал скиор в Пирин

-11:25-Razloginfo.com

Спасителите от службата в Сандански вчера получили сигнал за пострадал скиор под връх Каменица в Пирин и докато се подготвяли за началото на над петчасов пешеходен преход до пострадалата, срещнали свой познат с шейна, която взели назаем, разкрива NOVA.„Това беше една нормална спасителна акция след сигнал за пострадал турист. Организирахме се, защото знаехме, че се намира на около 4 часа път с нашата екипировка. Започнахме да търсим вариант някой наш познат да ни услужи с шейна, за да може нещата да станат по-бързо”, обясни Кристиян Урумов.

Благодарение на случайността спасителите срещнали свой познат с шейна. Той помогнал за акцията. „Хората откликват. Казахме му, че има пострадал човек. С шейната стигнахме за около 20 минути. Ако нямахме шейна – щеше да ни отнеме 4 часа”, допълни Урумов.

Спасителната служба в момента разполага със стара шейна, която се използва. С нея обаче било невъзможно да се проведе акцията за пострадалия скиор заради неподходящите условия.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!