Горещи новини

Спад! 2 839 са новите случаи на коронавирус за денонощието у нас

-9:48-Razloginfo.com

2 839 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са почти 9% от направените над 31 600 теста.164 са починалите с ковид, като 92% от тях не са били ваксинирани.

Новопостъпилите пациенти в болница са 770, като около 90 на сто от тях нямат поставена ваксина. Над 7 500 души са общо хоспитализираните, а в интензивно отделение са 76. Излекувани за 24 часа са 3349 души.

През последното денонощие са поставени 21 520 дози ваксина.

„Пречупихме вълната. Броят на заразените намалява, а този на ваксинираните и тестваните се увеличава. Броят на хората в болници намалява. Успяхме!“, каза здравният министър Кацаров по NOVA.

Най-важното според него е, че мерките са били приети от обществото. Здравният министър е на мнение, че обществото е приело и факта, че те вършат работа. Той посочи, че зелените сертификати трябва да продължат, докато не се ваксинира по-голяма част от населението.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!