Горещи новини

Спад на цената петрола след съобщението за изтегляне на част от руските войски

| 16:08

Европейските пазари на акции парираха първоначалния негативен старт на търговията във вторник и вече бележат повишения след новината, че част от руските военни учения в близост до границата с Украйна са приключили и някои от въоръжените сили започват да се прибират по своите бази.Инвеститорите възприеха тази новина като сигнал за известна деескалация на напрежението по руско-украинската граница и на напрежението между Запада и Москва.

Общият европейски индекс Stoxx Europe 600 вече поскъпва с над 1%, немският индекс DAX 30 – с 1,17%, френският CAC 40 – с 1,12%, британският FTSE100 – с 0,82%, италианският MIB се повишава с 1,1%, а испанският Ibex-35 с 1%.

Американските фондови фючърси също реагират доста позитивно на информацията за изтегляне на част от руските войски след края на техните учения в близост до Украйна, като минути след новината фючърсите на DJIA вече нараства на извънборсовата търговия с близо 300 пункта (повишение с 0,86%), фючърсите на широкия индекс S&P500 нарастват с 1,17%, а тези на технологичния индекс Nasdaq100 – с 1,63%.

Петролът пък поевтинява рязко с близо 3%, отстъпвайки от вчерашните нови 7-годишни ценови върхове. Фючърсите на петрола Брент се понижават с 2,65% към 93,90 долара за барел, а тези на американския лек суров петрол WTI – с 2,7% към 92,90 долара за барел, след като ден по-рано и двата типа петролни фючърси достигнаха най-високи нива от септември 2014 г. насам съответно към 96,78 и 95,82 долара за барел.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!