Горещи новини

Социалните мрежи ни правят злобни и завистливи

-19:48-Razloginfo.com

Споделянето на информация в социалните мрежи ни прави по-злобни, завистливи, а също така и неадекватни, гласи допитване в социологическо изследване.

Социологическото изследване на благотворителната организация Scope показва, че комуникацията през социалните мрежи е накарала една трета от анкетираните да се почувстват самотни.

А на 30 юни отбелязваме денят на социалните мрежи, така че нека разгледаме един от ефектите, които оказва върху нас този тип общуване.
Социални Мрежи

В същото време половината от участниците в проучването са споделили, че са се почувствали по-непривлекателни, когато са разгледали снимките в социалните мрежи.

По-голямата част от анкетираните са признали, че са развили силна зависимост от социалните мрежи, но ще се радват, ако започнат да ги използват по-рядко.

Изследването показва още, че по-голямата част от хората с профил в социална мрежа се дразнят на съобщения от твърде личен или емоционален план. Не се харесват още и многобройните публикации с пожелания Добро утро или Лека вечер. Това се определя като еквивалент на психо-тероризъм.

Хората хабят прекалено много време в интернет. Почти винаги това води до по-лесна раздразнителност, чувство на озлобление и спадане на самочувствието. Просто се налага да си намерят начин, за да си дадат почивка от цифровата наркомания. – е официалният извод на изследователите от Scope.
КомпютърСлед появяването на различните социални мрежи се появи и зависимост от тях. Психолозите дори обособиха тази зависимост като отделен термин, различен от термина зависимост от интернет.

Червената лампа на тревогата светва в момента, когато сърфиращия в мрежата започне да губи представа за границата между виртуалното и реалното общуване или с други думи, когато той започне да живее в компютъра.

Зависимостта става очевидна, при положение че виртуалните приятели са се превърнали в по-ценни от реалните.

Често да се откажеш от виртуалното си съществуване помага само силен емоционален трус, предизвикан от радостно или печално събитие. Например заболяване на близък човек, напускане на интимния партньор, бременност в семейството.

Източник: ezine.bg

Последвайте ни:
Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!