Горещи новини

Социален работник е обвинен в присвояване на над 14 000 лева от лица под запрещение

-15:40-Razloginfo.com

Районната прокуратура във Видин повдигна обвинение на социален работник в Център за настаняване от семеен тип. Според обвинението той е присвоил незаконно над 14 000 лева от сметките на две лица под запрещение, на които е настойник.Обвиняемият И.И. работел в Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) като социален работник. Освен това той бил настойник на две лица – И.М. и Е.И., поставени под пълно запрещение.

В хода на разследването е било установено, че обвиняемият И.И. направил 14 искания до Районен съд – Белоградчик за разрешение за теглене на суми от сметките на И.М. и Е.И. Към тях той приложил неистински частни документи, на които бил придаден вид, че представляват мнение на настойническия съвет към ЦНСТ относно нуждите им. Такова мнение се изисква по силата на разпоредбите на Семейния кодекс.

Действайки по този начин, обвиняемият И.И. изтеглил от сметките на поставените под запрещение лица 14 267,99 лева, които не употребил за техните нужди, а противозаконно присвоил, посочват от прокуратурата.

Повдигнато му е обвинение в противозаконно присвояване и съзнателно ползване на документи с невярно съдържание.

Разследването е образувано, след като председателят на Настойническия съвет на Центъра за настаняване от семеен тип констатирал злоупотреба с личните средства на настанените в него И.М. и Е.И. и подал сигнал.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!