Горещи новини

Собственици на заведения към НОЩ: Мерките не дават резултат, незабавно отворете затворените бизнеси!

-15:24-Razloginfo.com

Незабавно отваряне на всички затворени бизнеси със заповед на министъра на здравеопазването. Тази категорична позиция заявиха от Българската асоциация на заведенията/БАЗ/ и Сдружението на заведенията в България/СЗБ/. С отворено писмо до медиите, те изразиха недоволството от това, че все още няма яснота какво ще се случи на 21 декември и дали ще отварят врати отново ресторанти, нощни клубове, фитнеси и молове.

Публикуваме и цялото съобщение без редакторска намеса:

Наближава датата 21 декември. Заветната дата, на която заведенията, фитнесите и моловете трябва да бъдат отворени. Единствените, които поеха тежестта и финансовите негативи от страна на бизнеса за справяне с пандемията. Нощните клубове са затворени повече от месец, а общо през годината вече 150 дни. Това е почти половин година, в които те не могат да упражняват правото си на труд. Ресторантите са затворени от 20 дни и общо през годината трети месец. Какво се промени? Както знаете, браншовите организации следят отблизо всичко, което влияе пряко на нашия сектор. Ето какви са фактите и как се промени заболеваемостта след последните противепидемични мерки:26 октомври: Заповед за затваряне на всички нощни клубове в страната. Към тази дата, случаите на Covid-19 в национален мащаб са 2243 нови случая от 7659 теста или близо 30% положителни тестове.

27 ноември, петък: Заповед за затваряне на всички заведения, молове и фитнеси. Данни за разпространението на Covid-19: 3327 нови случаи от 9179 теста или 36,2%, положителни проби, 6647 в лечебни заведения, 1865 излекувани, 151 починали.

11-и декември, петък: 3097 нови случаи от 8587 теста,  36,1% положителни проби, 7151 в лечебни заведения, 4290 излекувани, 157 починали.

КАКВО СЕ ПРОМЕНИ? Отговорът е: НИЩО!

С днешна дата, 15 декември, единствената правилна позиция, която Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията можем да приемем е:

Незабавно отваряне на всички затворени със заповед на министъра на здравеопазването бизнеси и обявяване на правилата, при които ще работят. Не на 21 декември! Сега! Обявяване на взетите решения като неефективни, грешни и въвеждане на мораториум за дискриминационни забрани за извършване на труд на само една част от бизнеса. Забрани за работа да се въвеждат само и единствено за всички сектори, които не обхващат стоките от първа необходимост.

Настояваме за отмяна на забраната за работа на всички нощни клубове, ресторанти, барове, фитнеси и молове! И искаме да знаем при какви правила нашите клиенти ще могат да посрещнат Нова година.

Чл.48 от Конституцията на Република България:  Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право.

Последните дни бяха достатъчно добро доказателство, че не заведенията са виновни за разпространението на вируса! Това, което всички се опитвахте да ни убедите и с всички сили настройвахте общественото мнение срещу нас! Фактите, обаче, вече говорят повече от всички останали глупости, които вие изрекохте и направихте! А когато фактите говорят и ЩАБЪТ мълчи!!!

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!