Горещи новини

Сняг вали в цялата страна, пътните настилки са проходими при зимни условия

| 12:16

Сняг вали в цялата страна. Пътните настилки са мокри и проходими при зимни условия, предава БНТ.Временно е ограничено движението на тежкотоварни МПС над 12 т в двете посоки по АМ „Хемус“ в участъка Жерково – Ботевград за снегопочистване.

В посока София камионите се спират при местността Пика и п.в. „Ботевград“, в посока Варна се спират в началото на автомагистралата след околовръстния път на София.

Временно е ограничено движението през Ришки проход поради аварирал товарен автомобил. Леките автомобил се пренасочват през Айтоски проход, а товарните изчакват на място.

Намалена видимост поради мъгла има в района на прохода „Шипка“, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Жълт код за снеговалеж е в сила в Северозападна и Централна България. Предупреждение от първа степен за силен вятър е обявено за източната половина от страната.

Снощи заради паднали дървета заради няколко часа беше затворен прохода на Републиката. Автомобилите се отклоняваха през прохода „Шипка“, където обилният сняг не спира вече повече от 24 часа. 7 машини обработват постоянно пътното платно на прохода „Шипка“.

Забранено е движението на МПС над 3,5 тона през проходите „Дюлински“ и „Пампорово“. Ограничение за МПС над 12 тона, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета е в сила за прохода „Петрохан“.

От Агенция „Пътна инфраструктура призовават шофьорите да тръгват на път, подготвени за зимни условия. Да шофират със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

Източник: epicenter.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!