Горещи новини

Снежен капан на Пампорово, образуваха се колони от блокирани автомобили

| 18:57

Обилен снеговалеж блокира пътя за Пампорово. Множество шофьори попаднаха в снежния капан, като движението към момента е почти невъзможно. Повече от 40 минути колите не помръдват. В образувалата се колона са блокирани предимно пловдивски автомобили, като шофьорите слизат, за да помагат на закъсалите.Преминаването на превозни средства с маса над 12 т ремаркета и полуремаркета през проходите „Рожен“, „Печинско“ и „Превала“ в Родопите е ограничено поради снеговалеж и снегопочистване. На проходите новата снежна покривка е до 15 см. Сняг вали в почти цялата Смолянска област и движението по пътищата е затруднено.

По рано от АПИ обявиха, че шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия. Сняг вали в област Смолян, по високопланинските райони на областите Благоевград, Пазарджик, Софийска, прохода Троян-Кърнаре.

109 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава особено по усойните места, където има предпоставка за хлъзгавост и заледяване при понижение на температурите. При необходимост в почистването ще се включат и допълнително машини.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!