Горещи новини

Снайперисти от руската армия помагат при евакуацията на цивилни

| 10:01

Снайперисти от армейската авиация на Въоръжените сили на Русия по време на специалната военна операция в Украйна помагат за евакуирането на цивилни от освободените населени места от предната линия на отбрана. Това съобщиха пред журналисти от руското министерство на отбраната.„Снайперистите от групите за огнева поддръжка на армейската авиация имат задачата да ескортират военни колони и хуманитарни товари по обществените пътища. Те прикриват от въздуха хеликоптери на армейската авиация, наблюдават обекти и превозни средства на земята, идентифицират огневи точки на противника при патрулиране в района. Също така, често военнослужещи, рискувайки собствения си живот, помагат за евакуирането на цивилни от освободените населени места от предната линия на отбрана, прикриват ги при приближаване и товарене на борда на хеликоптери и извършват обстрел в случай на извънредни ситуации по време на евакуацията на персонал от земята.

При изпълнение на полетни задачи екипажите на многоцелеви хеликоптери Ми-8 отработват задачи по визуално разузнаване. При откриване на военни обекти, военна техника, разузнавателни и диверсионни групи на Въоръжените сили на Украйна, екипажите ги унищожават с авиационно оръжие.

Военните пилоти летят по въздушни патрулни маршрути няколко пъти на ден, извършвайки групови полети на изключително ниска надморска височина, а също така отработват маневри за избягване на вражески огън.

„Правим средно по два полета на ден. Имаме много задачи. Ескортираме конвои, идентифицираме диверсионни групи, осигуряваме огнево прикритие от хеликоптер. Разбира се, чувствам се отговорен за работата си“, казва снайперист от групата, цитиран от Министерство на отбраната.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!