Горещи новини

Случаите на COVID-19 в света вече минаха 250 милиона

-15:19-Razloginfo.com

Официално регистрираните случаи в световен мащаб са 250,613,449, а общият брой на смъртните случаи е 5,064,644, оздравелите от вируса са 226,869,271 души.През последните три месеца среднодневният брой на случаите е намалял с 36%, но вирусът все още заразява 50 милиона души на всеки 90 дни поради делта варианта.

Почти година измина до достигане на първите 50 милиона случая на коронавирус в света. Здравните експерти са оптимисти, че редица страни са оставили най-лошото от пандемията зад себе си благодарение на ваксинацията и естествения имунитет.

Експертите предупреждават, че студеното време и предстоящите празнични събирания отново могат да доведат нарастване на броя на заразените.

Освен ваксините са подобрени и начините за лечение, като Великобритания стана първата страна в света, която одобри хапче срещу COVID-19, наречено молнупиравир.

То може да намали наполовина риска от летален изход или хоспитализация за хората от най-рисковите групи, ако се прилага още от началото на развитието на болестта.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!