Горещи новини

Служебният премиер: Ще предложим мерки за стопирането скока на цените на тока и горивата

-19:08-Razloginfo.com

„До края на тази седмица служебното правителство ще обяви редица неотложни мерки за овладяване на галопиращите цени на тока и горивата“, това обяви служебният премиер Стефан Янев, който е на посещение във Велико Търново на връх Независимостта на България.„Ситуацията с цените се дължи в известна степен на световната криза и възстановяването от нея. В нашия, националния случай системата е била системно неглижирана в последните десетина и повече години“, каза Янев.

„Необходимо е и да се проведе дебат за бъдещето на цялата ни енергийна система, защото е необходимо да се вземат и дългосрочни мерки“, посочи той.

„Без да се прави някакъв вид внушение, кризата е около нас. Медицинските власти работят съобразно плановете, които имат, съобразно възможностите, както по отношение на болнично обслужване, така и на извънболнична помощ. Но ние не можем да предскажем как върви развитието на този вирус“, каза премиерът.

„В този смисъл нашите усилия са насочени да създадем достатъчно добри условия така, че мерките за здравето и сигурността на хората да са адекватни и да позволяват на бизнеса да работи съобразно тези мерки, но в същото време и да има развитие. Нашите икономически показатели са много добре и България се развива добре“, заяви Янев.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!