Горещи новини

Сложете това цвете в дома си, след няколко дни ще забогатеете

-20:32-Razloginfo.com

Едно стайно цвете с месести и големи зелени листа и вълшебни оранжеви цветове трябва да присъства във всеки дом.Само няколко дни след като сложите саксия с него в дома си, ще забележите положителни промени в живота си, според езотериците.

Красивото цвете, което ще ви предложим да сложите в жилището си, е известно с това, че привлича щастие и богатство. Езотериците обещават парите прото да потекат към джобовете ви, а радостта да се настани в дома ви.

Кливия – цветето, което привлича щастие и пари

Това растение цъфти веднъж годишно, обикновено през пролетта, а тръбестото му цвете придава на растението специална екзотична красота. Цъфтежът му символизира положителни промени. Той означава, че скоро в дома ви ще дойдат добри новини.

За да може изобщо да цъфти кливията, тя се нуждае от адекватна грижа. Харесва северната страна на къщата и не бива да се излага на силно слънце. Обича стайна температура, като през зимата не бива да се държи при температура по-ниска от 10 градуса.

Растението се полива според нуждите, изобщо не е взискателно. През зимата се полива на около 20 дни, а през лятото и пролетта трябва да се полива по-често. Подхранва се с течен тор от март до септември, както и през февруари, когато се образуват цветните пъпки.

Младите кливии се трансплантират всяка година през пролетта, когато цъфтежът им спре – тогава трябва да се преместят в по-голяма саксия. Може да се размножава чрез разделяне на големи растения, тоест чрез отделяне на млади издънки след цъфтежа, а също така може да се размножава и чрез семена.

Подхранването на това стайно растение се извършва от първите дни на пролетта до края на лятото 2 пъти месечно. За да направите това, използвайте универсален течен тор за цъфтящи растения. През зимните месеци не се извършва торене.

Кливията заема своето място в източната философия на фън шуй. Нейната аура се смята за ценна и специална и излъчва невероятна енергия. Има определени фън шуй правила за отглеждането на това растение.

Кливията не трябва да се поставя в спалнята – нейната силна енергия може да повлияе на сънищата и да причини безсъние.

Растението е идеален вариант за декориране на всекидневна и офис. В тези стаи те ще имат благоприятен ефект върху околната среда и ще премахне негативността от тях. И ако поставите няколко монети в саксията на кливията, това може да привлече просперитет и да подобри семейното благополучие.

Но ако едно стайно растение е спряло да цъфти или внезапно е изсъхнало, според фън шуй това може да означава разходи, негативни промени и загуби.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!