Горещи новини

След проливните дъждове се очаква бум на кърлежи

| 17:19

Обилните дъждове през последните дни са предпоставка за ново нашествие на кърлежи. Към сряда-четвъртък следващата седмица ще е предимно слънчево и тези буболечки няма да пропуснат да ни тормозят.Те са опасни както за нас, така и за домашните ни любимци. Особено кучетата, които чакат с нетърпение да тичат и се търкалят в тревата. Надявамe се след дъждовните дни общинските власти да организират пръскане срещу комари и най-вече кърлежи.

Тези паякообразни паразити обичат високата влажност и топлината. А мократа козина на кучетата и топлината, която излъчва са мечтаната среда за кърлежите. Те могат да се впият навсякъде по тялото на домашния ви любимец, припомня бТВ.

Ако въпреки предпазните каишки и препарати намерите кърлеж върху кучето или котката си, най-добре е веднага да го заведете на ветеринар. Може да се опитате и сами да извадите паразита, но това крие рискове. Ако кърлежът е престоял ден или два върху кожата, има риск част от главата му да остане под нея. Бъдете внимателни и пазете любимците си.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!