Горещи новини

След мощните бури: Около 3000 мълнии са паднали у нас за час

| 18:42

Мощен буреносен фронт е преминал над България през изминалото денонощие. Само в рамките на един час са паднали около 3000 мълнии.Бурите са се придвижили на запад-северозапад по цялата територия на страната с поройни валежи, силен вятър и градушки, съобщи Нова телевизия.

Силната гръмотевична буря връхлетя късно през нощта във вторник района на Стара Загора, Хасково и Димитровград. Съобщава се за материални щети от паднали клони и дървета.

Междувременно нов порой се изсипа над Карлово, като отново наводни улици и къщи. Има евакуирани хора, наводнени домове и отнесена настилка на улици. Остава в сила частичното бедствено положение, обявено в града след наводнението в понеделник. Днес в града продължава описът на щетите, причинени от стихиите в последните дни. По първоначална оценка те са за стотици хиляди левове. На помощ на жителите на града се притекоха както доброволци, така и армията.

Според прогнозата на сайта „Метео Балканс“ след Стара Загора, Хасково и Димитровград, стихията се е насочила към Асеновград, Пловдив, Пазарджик, Раковски и Карлово. Експерти предупреждават хората в тези населени места да бъдат внимателни.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!