Горещи новини

След „Москвич“, в Русия ще възраждат марките „Чайка“ и „Волга“

| 17:14

Групата ГАЗ подаде заявление във Федералната служба за интелектуална собственост на Русия за регистрация на търговски марки „Чайка“ и „Волга-21″. Това съобщава московското патентно ведомство, като се позовава на съответните документи. Съобщава се, че ГАЗ иска да регистрира емблематични имена по правилата на Международната класификация на стоките и услугите (ICGS). Това означава, че марките могат да се използват за производство на стоки, както и за предоставяне на развлекателни услуги и виртуални онлайн музейни услуги.На теория, под тези имена автомобилният завод в Горки може да пусне на пазара доста разнообразна група стоки. Например, кожени палта или бельо, бира, саксии, гаечни ключове и др. Засега обаче не е ясно каква цел преследва производителят на автомобили с възраждане на тези отдавна забравени имена.

От 1959 г. до 1988 г. ГАЗ произвежда представителни автомобили под марката „Чайка“, а автомобилите „Волга“ се появяват през 1956 г.

Наскоро Денис Мантуров – министър на промишлеността и търговията на Руската федерация, обяви възраждането на автомобилните марки „Победа“ и „Волга“. Той заяви, че е напълно възможно на пазара да излезе както едната, така и двете марки, но не даде подробности.

Както е известно, властите на Москва вече обявиха, че ще възродят друга марка от миналото – „Москвич“, като автомобилите от нея ще се сглобяват в бившия завод на Renault в руската столица. Френският производител се отказа от бизнеса си в Русия и предприятието стана собственост на кметството на Москва.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!