Горещи новини

След ескалацията в Близкия Изток: Ръст на насилието по религиозни подбуди в САЩ

-11:05-Razloginfo.com

Американските власти алармират за ръст в антисемитските и антиарабските прояви в САЩ. Оплакванията от атаки над мюсюлмани са се увеличили три пъти след началото на ескалацията между Израел и „Хамас“.Директорът на ФБР предупреди, че случващото се в Близкия Изток може да подбуди екстремисти към актове на насилие на американска почва. В Корнел – един от университетите от Бръшляновата лига, човек беше задържан след онлайн публикации, провокиращи насилие срещу евреи. Беше атакувана и столовата за кашерна храна в кампуса.

„Някои студенти се притесняват да отидат на лекции. Или да се хранят в кашерната столова. Обещах им, че Щатът Ню Йорк ще направи всичко по силите си, за да ги защити“, заяви губернатор на щата Ню Йорк Кати Хокъл.

„В Съединените щати нашата най-непосредствена тревога е, че яростни екстремисти – индивидуално или в малки групи, ще се вдъхновят от събитията в Близкия Изток и ще атакуват американски граждани“, посочи директор на ФБР Кристофър Рей.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!