Горещи новини

След Белица и Благоевград със строги мерки срещу коронавируса

-19:17-Razloginfo.com

С нова заповед от днес кметът на Община Благоевград инж. Румен Томов въвежда нови мерки, свързани с усложнената епидемиологичната обстановка заради COVID – 19.

От нея става ясно, че от понеделник започват масови проверки във всички заведения като ще се следи дали противоепидемиологичните мерки се спазват от клиенти и персонал. Забранява се поставянето и полазването на наргилета.

Освен това се препоръчва на работодателите да осигурят възможност за дистанционна работа на всички свои служители.

В обществения транспорт, както и във всички обществени сгради лица без маски няма да се допускат. Защитни предпазни средства на лицата си трябва да имаме и при влизане в магазини, музеи, галерии, театри, кина и други.Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на закрито ще се провеждат без публика, а на откритите събития ще могат да присъстват до 1 000 души.

Нощните барове, дискотеките и други подобни нощни заведения на открито и закрито могат да приемат клиенти в до 50 % от капацитата си, в заведенията за хранене и кафенета на открито и закрито се допуска до 75 % заетост на масите при спазване на физическа дистанция от 1.5 и засилена дезинфекция.

Допълнителни мерки се въвеждат и в сградата на Общинска администрация. Една от тях гласи, че граждани ще се приемат в отделите „Архитектура, планиране и строителен контрол” и „Кадастър, регулация и земеделие” само в сряда от 09.00 до 12.00 часа и от 14.00 до 17.00 часа и в петък от 09.00 до 12.00 часа.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!