Горещи новини

След атаките в Белгород: Русия се закани да реагира „изключително сурово“

-11:00-Razloginfo.com

Русия ще реагира изключително сурово на всяка следваща атака. Това се заканиха днес от руската армия, след като министърът на отбраната обяви, че окончателно са ликвидирани бойците, влезли от Украйна.Сергей Шойгу запозна командването как са били спрени паравоенните, които влязоха в Белгородска област. Той повтори оценката, че са ликвидирани 70 души и бронирана техника.

Междувременно, говорителят на Владимир Путин каза, че акцията в Белгород е извършена с доставено от Съединените щати оръжие. Това все повече вкарвало американците в конфликта.

„На подобни действия на украинските бойци и в бъдеще ще реагираме оперативно и крайно сурово. В хода на антитерористичната операция, с подкрепа на авиацията и артилерийски огън, националистите бяха блокирани и унищожени. Останалите бяха изтласкани в Украйна, където ударите продължиха до пълното им елиминиране”, посочи Шойгу.

От Вашингтон обявиха, че нямат общо със станалото в Русия и са скептични, че техни оръжия са използвани за операцията, предаде Нова тв.

„Видяхме някои от съобщенията, разпространявани в социалните медии и на други места, в които се твърди, че в тези атаки са използвани оръжия, доставени от Съединените щати. Отнасяме се скептични относно достоверността на тези твърдения”, подчерта говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!