Горещи новини

Следовател с нови подробности за ужасната катастрофата на АМ „Струма“

| 15:19

„Има следи от спирачен път, водачът е реагирал преди удара с мантинелата. От показанията на свидетелите става ясно, че той се е отклонил в дясно незнайно защо и се е нанизал в тази мантинела на магистрала „Струма“. Предполага се, че може да е изпаднал в лека заблуда и е предприел завиване надясно в отбивката за чешмата“.Това обясни на брифинг Мариан Маринов, следовател в Националната следствена служба и ръководител на екипа следователи, които работят по случая.

„Хората са правили опити да отворят прозорците, но неуспешно. В момента на удара предната врата изхвърча и е намерена встрани на отбивката. Въпреки че няма врата, там вече е имало огромен пожар и никой не е можело да премине. Всички са се струпали към средната врата. За жалост автобусът изкъртва и лявата мантинела. Продължавайки да се движи, той попада между двете мантинели на двете платна, които са с неговите габарити. Задната врата се оказва затисната от мантинелата“, обясни още Маринов.

Според оцелял от катастрофата на магистрала „Струма“ спасените са 8, а не 7. Това е разказал пред разследващите един от настанените в „Пирогов“ пострадали, който е помогнал на останалите оцелели да излязат от горящия автобус.

Оцелелият млад мъж е разказал това първо на лична среща с говорителя на главния прокурор Сийка Милева в „Пирогов“, след което е повторил разказа си пред разследващите.

В болницата обаче има 7 настанени и затова тепърва ще се установява има ли осми оцелял, каквато информация имат и в македонски медии.

Освен младежа показания е дал и още един от ранените. Те дават еднопосочни показания, предстои да бъдат разпитани и другите.

По време на пресконференцията възникна още едно несъответствие – не 45, а 44 са жертвите на катастрофата – толкова са намерените обгорели тела и тепърва ще се проверява дали е имало някакво прекачване или слизане на пътуващи.

Ще се сравняват списъците с останалите три автобуса, които също са пътували по този маршрут.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!