Горещи новини

Следващ опит за изстрелване на лунната ракета „Артемида“ след 19 септември или през октомври

| 19:46

Следващият прозорец за изстрелване на лунната ракета „Артемида“ ще бъде след 19 септември или през октомври, посочват от НАСА.От космическата агенция се отказаха да правят нов, трети опит да изстрелят космическия кораб в началото на идната седмица.

Причината е, че изтичането на гориво, което осуети старта на ракетата преди часове, се е оказало твърде сложен и изискващ време проблем.

Опитите за изпращане на кораба в космоса се провалиха и в понеделник заради комбинация от технически и метеорологични проблеми.

„Артемида“ трябва да изведе в орбита около Луната капсулата „Орион“. Пътуването до спътника ни ще продължи няколко дни, като „Орион“ ще се доближи съвсем близо до него.

Това е първи опит за лунна мисия за НАСА от десетилетия насам след края на програмата „Аполо“.

През това време американската космическа програма се фокусираше върху мисии на ниска орбита, използването на совалки и изпращането на астронавти на Международната космическа станция.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!