Горещи новини

Скандал с Джокович, „плениха“ го на летището в Мелбърн

-19:25-Razloginfo.com

Огромен скандал със световния номер 1 в тениса Новак Джокович избухна в последните часове! Той е кацнал на летището в Мелбърн около 14:30 часа българско време, твърди местният журналист Пол Сакал в изданието The Age. Според него, обаче органите от граничния контрол не са приели визата му, защото не била подадена “правилно”. Те са задържали Джокович на летището, за да се изясни ситуацията.

Граничният контрол съответно се консултирал с правителството на щата Виктория, което има юрисдикция върху Мелбърн, откъдето първоначално отказали да приемат визата за валидна. Вероятно правителството се притеснява от широкия негативен обществен отзвук и реално позволява на Джокович да кацне на австралийска територия, но бави придвижването му извън летището.

Според журналиста Пол Сакал имало грешно изписване на точния вид виза, който е необходим на Джокович за влизане в страната. Тъй като той се ползва с “медицинско изключение” и може да бъде допуснат без ваксина, то и самата му виза трябва да е специфична.

Засега липсва официална информация нито за кацането на великия сбръски тенисист, нито за процедурите с властите на летището, нито за това кога ще бъде пуснат да се насочи към мястото си на пребиваване преди Australian Open.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!