Горещи новини

Скандал! ВрИД кмет на Разлог към общински съветник: „Няма да ти отговоря на въпросите, защото ще ги дадеш на медиите. Не можеш да ме задължиш“

| 20:29

В най-разложката група във фейсбук – Да думаме на разложчи, фногооооо!, общинският съветник Димитър Марков изрази своето възмущение от отношението на ВрИД кмет на Разлог към самия него, във връзка със зададени дузина въпроси.Те касаят издавани фактури, договори за наем на техника, справка за разходи на общинско предприятие и списък на обществени поръчки възлагани на пряко договаряне за 2019, 2020 и 2021 г., твърди Димитър Марков, както и куп други въпроси, които са зададени от жители на град Разлог, чрез местния парламентарист.

При днешното си посещение в общинска администрация Разлог отново му е била отказана информация от служителите.

Вижте какво написа самият Димитър Марков:

Чл. 20 т.4 и т.5 от правилника на общинския съвет и чл. 33 т.4 и т. 5 от ЗМСМА гласят следното : Държавните органи, стопанските и обществените организации са ДЛЪЖНИ да оказват съдействие на общинския съветник, както и да му предоставят сведения и документи, които са му необходими във връзка с дейността му на съветник. Да отправя питания към кмета. На питането се отговаря устно или писмено на следващото заседание. Следващото заседание мина и аз все още не съм получил отговорите на въпросите които съм задал!!! На излизане от залата на обс миналия Четвъртък, Гърменов ми отговори по следния начин : „Еми нема да ти отговора на въпросите, оти че ги дадеш на медиите. Не можеш да ме задължиш“. Общинския съвет (общинския съветник) упражнява контрол върху работата на администрацията. Явно законите в тази Държава, не означават нищо за местната влас в Разлог. Копанарова се опита да се измъкне, като каза, че е свършила нейната работа по придвижване на моите питания към Кмета. Питанията на които все още нямам отговор са относно издавани фактури, договори за наем на техника, справка за разходи на общинско предприятие и списък на обществени поръчки възлагани на пряко договаряне за 2019, 2020 и 2021 г. Днес след като посетих администрацията, отново ми бе отказана информация от служителите в администрацита. Разбирам ги че изпълняват заповеди, но има и закони които трябва да се спазват. Искам само да спомена, че обс на последната сесия гласува увеличение на заплатите на администрацията с 13% и това увеличение би следвало да направи обслужването по добро.

На заседанието на ОС – Разлог, провело се миналия четвъртък, зам. кметът Гюров е бил запитан, в рамките на заседанието, кой е ангажирал и платил проучването, провело се миналия месец, за настройките на обществото по отношение на управлението на града от местната власт. На този въпрос той е отговорил, че е платено лично от него, което в цялост обяснява и смехотворния „положителен“ резултат от анкетата. Който плаща – той поръчва музиката. Нали?

Последвайте ни:

1 Comment

  1. Митко само така ми дай ги на административния съд и тоя кмет да им свалятан на тия крадливи гробаджий
    И КОГА ЩЕ СА ИЗБОРИТЕ ДА СЕ ОТЪРВЕ РАЗЛОГ ОТ ТИЯ ПИЯВИЦИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!